انیمیشن زیبا از سیکل کامل فعالیت قلب همراه با منحنی های مربوط به فشارخون،الکتروکاردیو گرام وصداهای قلب.برای دیدن انیمیشن روی لینک زیر کلیک کنید:
برای دیدن ودانلود انیمیشن هاروی لینک زیر کلیک کنید:
انیمیشن های زیست شناسی (ادامه دارد)
![]() |
![]() |
توجه:برای دانلود انیمیشن ها میتوانیداز نرم افزارهای IDM یآFLASH SAVER استفاده کنید
روند تکاملی گل
تغییرات تکاملی از اشکال ابتدایی تا پیشرفته به شرح زیر اتفاق افتاده است. کاهش، گل هایی که ساختارشان از لحاظ اندازه، تعداد و انواع اجزائ کم شده است. گلبرگ ها در اغلب موارد بیشترین کاهش را دارد؛ ممکن است پرچم ها یا مادگی تحلیل رفته باشند (گل های دو جنسی به تک جنسی تبدیل شوند، ص28)، در عوض کاسبرگ ها اغلب در آخرین مراحل از بین می روند [DU1] چون از گل جوان حفاظت می کنند. در گل ها ممکن است اجزائ گل پیوستگی داشته باشند، مثلا گلبرگ ها به جای اینکه مجزا باشند به هم وصل شده و به شکل لوله ای در آیند. به جای تخمدان فوقانی، وضعیت تخمدان تحتانی قرار گرفته است (ص28). در حالت تخمدان تحتانی، اجزای گل کمتر آشکار است و تخمدان بیشتر حفظت می شود. تغییر از گرده افشانی با حشرات به گرده افشانی بادی بعنوان یک تغییر تکاملی پیشرفته محسوب می شود. تغییر از تقارن شعاعی به دو طرفه یک سازگاری برا ی حشرات گرده افشان خاص است. در تقارن شعاعی (اکتینومورفیک) اجزای مشابه بطور منظم اطراف محوری مرکزی قرار گرفته اند. در تقارن دو طرفی (زیگومورفیک) گل ها به قسمت های مساوی فقط در یک صفحه تقسیم می شوند. بعضی گل های پیشرفته نامنظم اند (اسی متریکال)، ناتوان از تقسیم به قسمتها ی مساوی در هر صفحه. گل های کاذب از یک سر (گلاذین کلاپرک) شامل گل های ریز هستند که در مجموع یک گل به نظر می رسند. در وسط این گل (گلاذین کلاپرک) گل های زایا قرار می گیرند که با ساختار های گلبرگی یا گل های نازای بزرگ گلبرگ در سمت بیرون احاطه می شوند.
منبع: این مطالب از کتاب "گیاه شناسی مصور- مولف گلیم لیسی " که اکنون بنده و یکی از دوستان در حال ترجمه ی آن هستیم گرفته شده و امید هست که به زودی ترجمه ی این کتاب به اتمام برسد و بتوانیم آن را به چاپ برسانیم
الان که این یادداشت را میخوانید، در هر سنی که هستید نگاهی به پشت دستتان بیندازید. حالا اگر به پشت دست بچهها و سپس به دستان پدر و مادرتان نگاه کنید، تفاوتهای قابل ملاحظهای در ساختار، رنگ و انعطافپذیری پوست خواهید دید.
اجزای سیستم ایمنی پوست همواره سعی در برطرف کردن آسیبهای محیطی موجود دارند. ولی وقتی سن ما بالا میرود چون سیستم ایمنی بدن دستخوش تغییرات طبیعی و روند پیری میشود، به مرور کیفیت کار سیستم ایمنی موجود در پوست کاهش مییابد و پیری پوست رخ میدهد. پیری پوست ناشی از دو پدیده جداگانه است. اول، پیری درونی که تغییری کلی و به ظاهر اجتنابناپذیر است و فقط به افزایش سن نسبت داده میشود و دومی، به پیری ناشی از نور معروف است و به تغییرات ناشی از تماس طولانی با آفتاب اطلاق میشود. این پدیده پیری قابل پیشگیری است و میتوان با حفاظت از آفتاب، پیری ناشی از نور را بر پیری درونی اضافه نکرد. همانطور که میدانید، پوست ما از لایههای اپیدرم، درم و چربی تحت جلدی تشکیل شده و سلولهای سیستم ایمنی در دو طرف غشای پایهای که درم را از اپیدرم جدا میکند، توزیع شدهاند و فعالیتهای هماهنگ شده آنها، این امکان را به سیستم ایمنی پوست میدهد که پاسخی سریع و موثر علیه عوامل مهاجم ایجاد کنند. در واقع این شبکه سلولی توانایی درک عوامل مختلکننده در پوست مانند ضربه، تشعشعات ماورای بنفش و مواد شیمیایی سمی و بیماریزا را دارد و سریع پیامهایی را به دیگر اجزای سیستم ایمنی میفرستد تا آسیب را برطرف کنند. اپیدرم پوست علاوه بر سد فیزیکی بودن در برابر عوامل یاد شده، مانع از دست رفتن آب بدن میشود و اسیدهای چرب آزاد آن سد دفاعی اصلی پوست هستند.