نور انرژی است که به کمک آن می توانیم اجسام را ببینیم. به موادی که از خود نور تولید می کنند چشمه نور می گوییم. نور از همه اجسام عبور نمی کند. اما اجسامی مانند شیشه، آب و هوا نور را از خود عبور می دهند که به آنها شفاف می گوییم.
اما اجسامی که نور را از خود عبور نمی دهند، مانند چوب و سنگ اجسام کدر نامیده می شوند. هرچه سطح یک جسم صاف تر باشد، باز تابش نور آن هم بیشتر است.
تصویر هر جسم در آینه تخت اندازه همان جسم است. اگر نور به آینه برخورد کند، باز میگردد که به این پدیده بازتابش نور می گوئیم. هر چه زاویه بین دو آینه تخت کمتر شود، تعداد تصاویر بیشتر است.
نور در هنگام برخورد به آینه صاف، بازتاب منظم دارد و در صورت برخورد به سطح ناصاف مثل مقوی، بازتابی نامنظم دارد.
سرعت نور در محیطهای شفاف مختلف یکسان نیست، بطوریکه بیشترین سرعت آن در خلاء (یا تقریباً هوا) بوده و برابر 300000 کیلومتر بر ثانیه است. در محیطهای دیگر مثل آب و شیشه و غیره سرعت نور کمتر از این مقدار است.
لذا هنگامی که محیط حرکت نور از نظر غلظت تغییر میکند سرعت آن نیز تغییر مینماید و با افزایش غلظت سرعت کاهش پیدا می کندو بر عکس. به این ترتیب علت شکست نور تغییر سرعت آن هنگام وارد شدن به محیط شفاف دوم است.
اگر دستمان را زیر آب ببریم مطمئناً در تصویر آن نسبت به بخشی که در آب نیست انحراف میبینیم. اگر در استخر آب، کف استخر را مشاهده کنیم، احساس میکنیم عمق آب کمتر از آن چیزی است که گفته شده است. همهی اینها یک پدیدهی فیزیکی به نام شکست نور را بیان میکنند .
سیخ شدن موهای بدن از زمانی آغاز شد که بدن انسان ها پوشیده از مو بود . وقتی هوا گرم است و شما نیاز به خنک شدن دارید ، ماهیچه های کوچک در انتهای هر مو منبسط می شود و این انبساط باعث شل و ول شدن موها می شود .
غده های مولد عرق با ترشح عرق ، گرما را از بدن دور می کنند . رگ های خونی نیز گرما را به سمت پوست بدن آورده و آن را دفــع می کنند .
اما وقتی هوا سرد است . این ماهیچه ها منقبض شده و باعث انقباض یا راست ایستادن موها می شود .
غده های مولد عرق بسته می شوند تا گرما را حفظ کنند . رگ های خونی هم کوچک می شوند تا از هدر رفتن گرما جلوگیری کنند .
چه بخواهیم و چه نخواهیم میمون ها شبیه ترین موجودات به ما انسان ها هستند. اما تفاوت عمده ای که ما را از میمون ها متمایز می کند چیست؟
دانشمندان دانشگاه لایپزیک آلمان، برای رسیدن به پاسخ این سؤال آزمایش های متعددی را انجام دادند.
آنها ابتدا فهرستی از ویژگی های انسانی را تهیه کردند و سپس هر کدام از آنها را یک به یک درباره انسان ها و میمون ها آزمایش کردند.
در این آزمایش ها، به جای انسان های بالغ، از کودکان استفاده شد زیرا کودکان غریزی تر از بزرگسالان رفتار می کنند. نتیجه آزمایش ها حیرت انگیز بود.
مردم بر این عقیده اند که مارمولک ها دم خود را به این علت جا می گذارند تا موجود شکارچی آن را خورده و به واسطه وجود سم در آن بمیرد. باید گفت که هیچیک از این اخبار پایه علمی ندارند.
مارمولکهای خانگی جزء گروه سوسمارها از خزندگان میباشند. این مارمولکها بدنی نرم و لطیف دارند که در خانههای مسکونی در نقاط مختلف ایران پراکنده شدهاند.
با توجه به نوع آب و هوا نوع مارمولک خانگی نیز تفاوت میکند اما بهطور کلی یک گونه مارمولک خانگی کوچک بنام Cyrtopodion scabrum در اکثر اماکن مسکونی ایران زندگی میکند.
بر اساس باورهای عامه مارمولکهای خانگی سمی هستند و سم سیانور دارند.