گروه فرهنگ وهنر: مدیر نشر رسانه ای بخش پژوهش های قرآنی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: با گردآوری آثار و منابع قرآنی از کشورهای اسلامی و عربی در آینده نزدیک، بزرگ ترین کتابخانه تخصصی علوم قرآنی در کشور تاسیس می شود.
حجت الاسلام اسماعیل محمدی در گفتگو با واحد مرکزی خبر افزود: از 3 سال پیش تاکنون 5000 عنوان اثر و منبع بی نظیر قرآنی از 7 نمایشگاه بین المللی در داخل و خارج کشور بویژه از لبنان، سوریه و امارات عربی متحده خریداری شده است که طرح تکمیل این آثار برای ایجاد بزرگ ترین کتابخانه تخصصی در ایران ادامه دارد.
وی اضافه کرد: اکنون این آثار در 13 هزار نسخه در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به نمایش گذاشته شده است و برای بهره مندی پژوهشگران علوم قرآنی، تکثیر (بخش های مورد نیاز) و به آنان عرضه می شود.
استاد بهرام پور: افراد غیرمتخصص وارد عرصه تفسیر نشوند
ابوالفضل بهرام پور، مفسر قرآن گفت: اگر افراد غیرمتخصص وارد عرصه تفسیر قرآن نشوند، ثواب بیشتری می برند، زیرا تفسیر قرآن کار دشوار و تخصصی است.
به گزارش ستاد خبری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، استاد ابوالفضل بهرام پور در بازدید از نمایشگاه قرآن در پاسخ به سوالات بازدیدکنندگان افزود: تفسیر کلام خدا سخت است، حتی خودم در تفاسیر که نوشته ام، گاهی دچار تردید شده ام و مساله را با علماء در میان گذاشته ام.
این مفسر قرآنی در پایان ضمن انتقاد از بخش تکریم خادمان قرآنی گفت: به نظر من این نوع تکریم درست نیست؛ زیرا هر سال در کنار کسی که یک قرآن را تفسیر کرده و متحمل زحمات زیادی شده، یک خطاط یا معرق کار نیز تکریم می شود؛ در حالیکه تفسیر قرآن یک کار علمی است، اما سایر رشته ها، هنری هستند و نباید در کنار مفسران از آنها تقدیر شود. خبر دیگری از نمایشگاه حاکی است با اضافه شدن بخش خانواده به حوزه عفاف و حجاب، سه موضوع «ازدواج، همسرداری و تربیت فرزند» از محورهای اصلی این بخش عنوان شد.
بخش خانواده با برگزاری جلسات مشاوره، معرفی سایت های خانواده، خانه عکاسی و طرح برتر در نمایشگاه حضور دارد.
به گفته لیلاخدابنده لو، مسوول بخش حجاب و عفاف، این بخش هر شب بعد از افطار، مسابقاتی ویژه نونهالان و خردسالان برگزار می کند که در پایان هر مسابقه به قید قرعه به 10 نفر پلاک طلااهدا می شود.
همچنین نشست تاثیر قرآن در ادبیات پارسی با حضور دکتر سیدامیر محمود انوار و دکتر صالحی، مدیر کل آموزش فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در سالن 3 نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد.
در این نشست دکتر انوار با اشاره به جایگاه قرآن نزد ایرانیان گفت: سرزمین ایران سرآمد تمدن اسلامی است. تفسیر قرآن در کشور ما رشد کرده است. این سرزمین توسط عرب ها فتح نشده، بلکه به وسیله قرآن فتح شده است.
انوار در ادامه با اشاره به نخستین مترجمان قرآن گفت: اولین اثر قرآن در ادب پارسی توسط سلمان فارسی نوشته شده است. این در حالی است که اولین ترجمه قرآن به زبان فارسی به دست منصوری انجام شده است که سلمان فارسی آن را برای مردمان اهل فارس و اصفهان کتابت کرد.