1- جوان فلسطینی به این امید در آب های ساحلی غزه شنا می کند که حصر دریایی غزه بشکند.
2- جوان فلسطینی تنها نیست. بیش از 30 نفر دیگر هم همراه او از قبرس با دو کشتی به سوی غزه به راه افتاده اند تا شاید بتوانند برای تحریم دریایی این منطقه کاری بکنند.
3- جنبش آزادی غزه دو سال پیش توسط عده یی فعال حقوق بشر و روزنامه نگار تاسیس شده است.
نکته: تحریم اقتصادی مردم غزه از سوی اسرائیلی ها و ممنوعیت ورود سوخت، مواد غذایی و دارویی به این منطقه توجه بسیاری از کشورها را به سوی ساکنان غزه جلب کرد. توافق میان حماس و اسرائیل و اعلام آتش بس حصر زمینی غزه را شکست اما همچنان تحریم دریایی این منطقه ادامه دارد.
کاندیداها روی باسکول
1- سناتور جان مک کین و سناتور باراک اوباما را که می شناسید . آن آقایی هم که وسط ایستاده پاستور وارن مجری برنامه بحث کاندیدا های ریاست جمهوری است .
2- سناتور جان مک کین و سناتور باراک اوباما هفته گذشته به کالیفرنیا رفتند و به پرسش های طرفداران و منتقدان شان جواب دادند .
3- فکر می کنید پرسش اساسی مردم امریکا چیست ؟ اقتصاد ؟ قیمت نفت ؟ انرژی هسته یی؟ نه ، امریکا مدت ها است درگیر مساله سقط جنین ، ازدواج همجنسگرا ها و نحوه قضاوت در دادگاه های ایالتی شده است .
نکته 1: جامعه امریکا از رئیس جمهور آینده خود می خواهد بدون حاشیه رفتن، بی پرده و رک و راست نظرش را درباره سقط جنین و ... بگوید . جرج بوش هرگز با این مساله کنار نیامد و به پیروی از کلیسای کاتولیک راضی به بله گفتن به درخواست شهروندان امریکا نشد . نه به سقط جنین جواب سنتی همه محافظه کاران است.
نکته 2: جواب دموکرات ها اگر بله روشنی نیست، نه محکمی هم نیست. جامعه سنتی امریکا از این بابت روی خوش به آنها نشان نمی دهد.
میراث افغان
1- برقع آبی رنگ داد می زند اینجا افغانستان است. اما باور کردنش سخت است که اینجا کابل باشد. کابل؟ پایتخت افغانستان و هنوز زنان برقع پوش ؟
2- برقع آبی رنگ داد می زند اینجا افغانستان است و زنان برقع پوش سرتاسر کابل جلوی هموطنانشان دست دراز می کنند تا گرسنه نمانند.
3- اینجا افغانستان است با 5/4 میلیون گرسنه و محتاج نان شب. دولت افغانستان و سازمان ملل درخواست 404 میلیون دلار کمک کرده اند تا یک هشتم جمعیت افغان را سروسامان دهند. افزایش قیمت جهانی مواد غذایی، اوضاع افغان ها را به هم ریخته تر از قبل کرده است.
4- اینجا افغانستان است و میراث طالبان برای افغان ها به جا مانده: برقع و فقر میراث طالبان با گوشت و پوست افغان ها درهم تنیده و کاری از دست دولت کرزی هم برنمی آید. میراث طالبان، میراث خود افغان ها است.
اتحاد 72 ملت
1- زنان مسلمان هندی فرزندان شان را برای جشن جان ماشتامی آماده کرده اند.
2- جان ماشتامی جشنی است که هندوها هر سال برای تولد کریشنا برگزار می کنند. زنان مسلمان هندی فرزندان شان را با لباس لرد کریشنا تزیین کرده اند.
3- جان ماشتامی یا جشن تولد لرد کریشنا در روز هشتم از ماه شراوانا برگزار می شود.
4- شراوانا دهمین ماه تقویم سنتی هندوها است. این ماه در سال 2008 از روز دوم آگوست شروع می شود و در روز سی ام آگوست تمام می شود.
نکته 1: شماره های یک و دو را دوباره بخوانید. زنان مسلمان هندی فرزندان شان را برای برگزاری یک آیین ملی آماده می کنند و این اتفاق در صفحه اول روزنامه های این کشور منعکس می شود. نشریات هند از این اتفاق با عنوان شادی همگانی یاد می کنند.
نکته 2: آیین های سنتی- مذهبی در هند بیشتر سمت و سوی ملی پیدا کرده اند. هندی ها از هر آیین و مذهبی که باشند در جشن های خاص مسلمانان، هندوها، مسیحیان و.... شرکت می کنند و یکی می شوند.
از کشمیر با خشم و نفرت
1- مسلمانان کشمیری عصبانی هستند و مدتی است خیابان های سرینگار را قرق کرده اند. موتورسواران کشمیری طرفدار سیدعلی شاه گیلانی رهبر حزب حریت هستند و به حمایت از او به خیابان آمده اند.
2- ماجرا فقط جدایی کشمیر از هند و تشکیل حکومت مستقل نیست، این بار درگیری با هندوها مزید بر علت شده و داستان را بحرانی تر کرده است.
3- ماجرا وقتی شروع شد که هندوها تصمیم گرفتند در دره مسلمان نشین کشمیر یک معبد بسازند. مسلمانان کشمیری با این مساله کنار نمی آیند و دولت هند را مقصر می دانند.
4- در درگیری های تازه مسلمانان کشمیری و ماموران امنیتی هند، بیش از ده نفر کشته شده اند.
نکته: سیدعلی شاه گیلانی(جیلانی) نه تنها رهبر جدایی طلب کشمیر از هند است که پروژه پیوستن کشمیر به پاکستان را دنبال می کند.
به خاطر یک مدال
1- باز هم پای مدال المپیک در میان است. این سر و صدا و جشن و آتش هم محض اولین مدال بوکس هندی ها است.
2- دانش آموزان هندی در مدرسه به افتخار ویجندرکومار جشن گرفته اند و سر از پا نمی شناسند. برنز المپیکی کومار هندی ها را به وجد آورده. یک مدرسه نه، یک شهر نه، یک جمعیت میلیاردی سرگرم جشن و پایکوبی مدال المپیکی است.
نکته: روزی که فلپس نابغه شنای امریکا و مرد 8 ستاره المپیک پکن هشتمین طلارا گرفت امریکایی ها نه به خیابان آمدند و نه جشن گرفتند.
تنها روزنامه های امریکایی بازار را داغ کردند و از نابغه شان نوشتند.
فلپس اگر هندی بود شاید جشن های خیابانی این مردم به خاطر تعداد کشته هاو زخمی هایش خبرساز می شد.
کارلابه جای نیکلاـ
1- بعد از بوش و جان مک کین حالانوبت به کارلابرونی رسیده تا با دالایی لاما در یک قاب بایستد. کارلاهم دنبال پز های صلح طلبی و سیاستمدارانه است؟
2- 12 روز پیش دالایی لاما به فرانسه سفر کرد و در روز آخر همراه با کارلابرونی همسر رئیس جمهور فرانسه و برنار کوشنر راهی معبدی در جنوب فرانسه شد و آن را افتتاح کرد .
3- شنیده ایم دالایی لاما در مدت اقامتش در فرانسه نتوانسته با سارکوزی دیدار کند .
نکته 1 : دالایی لاما رهبر معنوی تبتی های معترض کم کم از زیر سایه یک رهبر متنفذ و موثر بیرون آمده و به چهره نمایشی و تبلیغاتی تبتی ها تبدیل شده . او جز سخنرانی برای صلح و سفر از این کشور به آن کشور کار دیگری هم کرده است ؟
نکته 2 : چین ، فرانسه ، دالایی لاما. فرانسه از یک سو پذیرای رهبر تبتی ها است و از سوی دیگر قرارداد های آنچنانی و نظامی با چین می بندد . شنیده ایم از چین به فرانسه هشدار رسیده چنانچه سارکوزی مستقیماً با دالایی لاما دیدار کند ، چینی ها قرارداد های سال گذشته با فرانسه را نادیده می گیرند .
گاو خشمگین
1- نمایشی در کار نیست. تکواندوکار کوبایی خیلی جدی داور مسابقه را نشانه رفته و فنونش را روی او اجرا می کند. چرا؟
2- تکواندوکار کوبایی عصبانی است. او می توانست کاروان ورزشی کوبا را صاحب یک مدال برنز بکند که نتوانست. داور نقشی در مدال نگرفتن آنگل ماتوس عصبانی نداشته، مصدومیت باعث شکستش شده.
3- گویا آنگل ماتوس وسط مسابقه اش با حریف قزاقستانی مصدوم می شود و مدت زمان مداوایش بیش از آن مدتی که قانون مشخص کرده، طول می کشد. داور به او و تیمش تذکر می دهد و دست آخر، حریف قزاق را برنده اعلام می کند. آنگل عصبانی سراغ داور می رود و آنچه در عکس می بینید اتفاق می افتد. ماتوس تا پیش از مصدومیت از حریف جلو بوده.
نکته 1: کاروان کوبا پیش از این مسابقه 24 مدال طلا، نقره و برنز گرفته بود. با این برنز هم اتفاقی برای آنها نمی افتاد. کوبا روی پله دوازدهم رده بندی المپیک ایستاده است.
نکته 2: رئیس فدراسیون جهانی تکواندو برای آنگل ماتوس تقاضای جریمه کرده است. نه تنها برای ماتوس که برای مربی اش.
صحرای سبز
1- شما حاضرید این عکس را بک گراند کامپیوتر خود کنید؟ سایت نشنال جئوگرافی این عکس را همراه بسیاری عکس های دیگر با عنوان wallpaper به کاربرانش هدیه کرده است.
2- باستان شناسان در شمال کشور نیجر (غرب آفریقا) و در منطقه گوبرو 200 قبر را کاویده و این اسکلت ها را پیدا کرده اند. اسکلت شش هزار ساله است و مربوط به یک زن. باستان شناسان گورستان را در کنار یک دریاچه خشک شده پیدا کرده اند. آنها می خواهند روی این فرضیه کار کنند که صحرای خشک گوبرو روزگاری منطقه حاصلخیز و باروری بوده است. صحرای سبز یا Green sahara نام فرضیه باستان شناسان گوبرو است.
تایتانیک، هنوز
1- به نظر خیلی قدیمی هستند، آنقدر قدیمی که زرد شده اند. به نظر نم کشیده هم می آیند. این پول ها در ساختمان انبار تجاری شهر آتلانتا (مرکز ایالت جرجیا) دیده شده اند. انبار تجاری شهر آتلانتا نم ندارد، ماجرا چیز دیگری است.
2- عمر این پول ها دست کم به 96 سال پیش می رسد و همراه با 5500 قطعه جنس دیگر از زیر آب بیرون کشیده شده است. جمله آخر را یک بار دیگر بخوانید، از زیر آب بیرون کشیده شده است. داستان تایتانیک کشتی غرق شده را به خاطر می آورید؟ فیلم تایتانیک جیمز کامرون را دیده اید؟
3- سال 1912 کشتی غول پیکر تایتانیک با کوه های یخی اقیانوس اطلس برخورد کرد و غرق شد. لاشه کشتی در عمق 5/2 مایلی (تقریباً چهار کیلومتری) پیدا شد. حدود هزار و پانصد و هفده نفر در این حادثه غرق شدند. سال 1985 گروهی به سرپرستی روبرت بالارد برای جست وجو میان لاشه های کشتی به عمق چهار کیلومتری اقیانوس اطلس رفتند و چیزهای جالبی پیدا کردند. از جمله این پول ها...