•«نوروز از نخستین روزهای بهار همراه با سرسبزی طبیعت و شادی آغاز می گردد.»
عید نوروز! عید نوروز در این سرزمین قدمتی طولانی دارد.ریشه اصلی این عید باستانی مشخص نیست.
در آغاز ورود اسلام به ایران و سده های اولیه آن مردم از تاریخ باستانی ایران اطلاع کافی نداشتند و همه چیز را به جم (پادشاه افسانه ای ایران) مربوط می دانستند.همان طور که پرسپولیس (پایتخت زمستانی هخامنشیان) را محل حکومت جمشید می دانستند و به همین دلیل به آن تخت جمشید گفتند.بر اثر این باورها این شاه 1000 سال حکومت کرده است و در روز تاجگذاری که بر روی ایوان کاخ خود نشسته بود از زیبایی خورشید لذت برده و بعد از پرسیدن تاریخ، دستور داده که هر سال آن روز را جشن بگیرند.(1 فروردین) از آن پس هر سال ایرانیان این عید میمون را جشن می گیرند.در تمام طول تاریخ عید نوروز در دربار مادها و هخامنشیان و اشکانیان و ساسانیان و سایر حکومتهای ایران از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.هم چنین در دربار سلوکیان که ایرانی هم نبودند باز هم عید نوروز مهم بوده است.بعد از اسلام هم از اهمیت آن کم نشد و در حال حاضر در افغانستان و در بعضی دیگر از کشورهای ایران زمین نیز این عید را جشن می گیرند. سال شمسی با عید نوروز آغاز می شود و 365 روز و6 ساعت است ولی پس از ورود اسلام به ایران سال قمری وارد ایران شد ولی در زمان رضا شاه پهلوی سال شمسی دوباره جایگزین سال قمری شد و ماههای شمسی نیز جای ماههای شمسی را گرفت.ماههای شمسی اسامی خدایان دین زرتشت است.
سفره عید نوروز! در حال حاضر در تمام نقاطی که عید نوروز را جشن می گیرند سفره خاصی به نام سفره هفت سین می چینند.البته به جز هفت سین موارد دیگری هم هست که هر کدام معنی خاصی می دهند. در آغاز در شمال ایران هفت سین و در جنوب هفت شین می چیدند ولی بعد از ورود اسلام هفت سین جای هفت شین را گرفت.به مرور زمان در نقاط مختلف ایران بعضی سینها جایگزین شدند و در حال حاضر هفت سین کامل به نه سین مبدل گشته است. اجزا هفت شین به این صورت است:شکر، شمشاد، شمع، شمعدان، شیرینی، شایه(به معنی میوه است) و شراب. اجزا هفت سین هم به این صورت است:سیر، سرکه، سکه، سمنو، سنجد، سنبل، سبزه، سماق و سیب.البته به جز اجزای بالا سر سفره اشیا دیگری هم می گذارند:آیینه، ماهی، تخم مرغ، اوستا یا قرآن.
ماهی به معنی حیات و زندگی و تداوم آن است و آیینه یه این معنی است که در آغاز سال خود را در آن بیابی و قرآن و اوستا هم به دلیل مقدس بودن به ترتیب در دین اسلام و زرتشت مورد استفاده است.هم چنین سیب را در آب می گذارند و بعضی بر این باورند که در لحظه سال تحویل سیب چرخی می زند و ماهی در آب وارونه می شوند.