پاسخ چند پرسش
سلام خانوم هوشمند چرا ارایش الکترونی سریم به صورت Xe]4f15d16s2]است چرا یک الکترون در اوربیتال d و یکی در اوربیتال f وارد شده چرا هر دو الکترون در اوربیتال f وارد نشده اند؟ توسط نیلوفر
درمورد لانتانیم وآکتنیم وآنهایی که بلافاصله به دنبالشان قرار می گیرند سطوح انرژی4f 5d فوق العاده بهم نزدیکند . دراتم لانتانیم به نظر میرسد که پنجاه وهفتمین الکترون بجای سطح4f به 5d وارد می شود .ازآن به بعد سطح 4 f شروع به پرشدن می کند و اغلب لانتانیدها هیچ الکترونی در dندارند .با این همه تمام لانتانید ها خواصی دارند که گویی دارای آرایش الکترونی 6s2 5d1 4f n هستند یعنی پایدارترین حالت اکسایش همواره مربوط به از دست دادن سه الکترون 6s2 5d1 است .
توجه بیش از اندازه به ریزه کاری های آرایش الکترونی فایده ایی ندارد وکاملا منحرف کننده است اختلاف انرژی بین آرایش های 5d n+1 4f m+1 و 5dn+1 4f m بسیار کم است . به همین علت الکترون به راحتی بین این دو سطح انرژی می تواند حرکت کند.
بخشید می شه عمل تصعید یخ خشک را توضیح دهید؟توسط:شیممممممممممممممممی
یخ خشک ویا کربن دی اکسید از ترکیبات کوالانسی است که به علت نا قطبی بودن در دسته جامدات مولکولی قرار می گیرد ونیروی بین مولکول های آن واندروالسی وازنوع لاندن است که نیروی بسیارضعیفی می باشد وبه طور موقت تشکیل می شود وبا اندکی تغییر دما ازبین می رود این گونه مواد تمایل زیادی به تصیعد دارند اگر کمی فشار محیط کاهش ویا اندکی دما افزایش یابد بلافاصله این نیروهای بین مولکولی همگی ازبین می روند وجسم از حالت جامد به گاز تبدیل شده وسرمای ایجاد می کند. .
چرا از درجه حرارتی کمتر از نقطه ی ذوب برای روش تصعید استفاده می شود؟؟؟؟
در مورد عکس روش تصعید توضیح دهید؟؟توسط:ستایش
دمایی که فشار روی جامد با فشار بخار بیرونی برابر می شود عمل تصعید صورت می گیرد .پس اگربخار بیرونی یعنی محیطی که درآن جامد قرار دارد کاهش یابد زودتر فشار بیرونی و فشار بخار جامد برابر می شود وجسم تصعید می گردد . فشار بخار بعضی از جامدات دردمای اتاق به اندازه کافی بالاست به طوری که اگر در ظرف در بسته ایی نگهداری نشود به سرعت تبخیر می شوند.
دراین گونه مواد فشار بخار جامد پیش از این که به فشار بخار مایع برسد با فشار اتمسفر برابر می شود ودرنتیجه آن جامد بدون ذوب شدن به بخار تبدیل می شود این عمل در درجه حرارتی که فشار بخار جامد با فشار بخار محیط برابر است اتفاق می افتد .گرم کردن بیشتر چنین ماده هایی موجب بالارفتن دما نمی شود بلکه به مولکول های بیشتری امکان بخار شدن می دهد واین گونه مواد هنگامی ذوب می شوند که فشار محیط را بنحوی بالا ببریم تا فشار تعادل سیستم مایع- جامد برابر شود بنابراین باکاهش فشار محیط اطراف به کمتراز فشار بخار مایع درنقطه ذوب می توان جسم را تصعید نمود. توجه داشته باشید .گرمای لازم برای تبدیل یک مول جامد به بخار آن برابر با حاصل جمع مقدارگرمای لازم برای یک مول جامد به مایع ومقدار گرمای لازم برای تبدیل یک مول مایع به بخار است .
به نمودار بالا که دیاگرام فاز کربن دی اکسید است توجه کنید دما وفشار مناسب برای عمل تصیعد زمانی است که حالت جامد وگاز باهم درتعادل هستند ومرز مشترک دارند. در این حالت عکس اعمالی که برای تصیعد است اگر انجام دهیم ماده تبرید می شود وچگالش انجام می گیرد واز حالت گاز به جامد می رسیم . مثال درفشار یک اتمسفر برای تصیعد این ماده دمای لازم( 78-) درجه سیلیسیوس می باشدروی نمودار در این موقعیت هر دو حالت ماده یعنی هم جامد وهم گاز در حال تعادل هستند. ودرنقطه سه گانه هر سه حالت برای ماده وجوددارد .
سلام.من یک سوال شیمی از شما دارم.
واکنش فلوئوریک اسید با شیشه چیست؟توسط:اشکان
SiO2 + 6HF ------------->2H+ + SiF6 2- + 2 H2O
منتظر نظرات دوستان هستم با تشکر