رایانه ها ووسایل ارتباط از راه دور و چند رسانه ای ها می توانند ابزار های قدرتمندی برای غنی سازی محیط یادگیری دانش آموزان باشد .
امروزه این وسایل بخش های اصلی فرایند آماده سازی دانش آموزان برای داشتن شخصیت جهانی ،کار،ارتباط جهانی ،آموزش مستمر وتغییر به شمار می آیند.
برای آن که فناوری در سیستم آموزش وپرورش موثر باشد ،باید به طور هوشمندانه ای در برنامه ی درسی قرار بگیرد و به گونه ای معنا دار با آن تلفیق شود
تحقق این هدف به طراحی انواع جدید محیط های یاد گیری خلاق و همکاری همه ی دست اندر کاران ،باز سازی آموزش وپرورش اعم از معلمان ،دانش آموزان،ناظران ،والدین پژوهشگران ،انجمن های علمی ،کارشناسان برنامه ی درسی وتوسعه دهندگان فناوری نیاز دارد .
برای طراحی پروزه های چند رسانه ای ابتدا باید اولویت ها و مسائل مورد نیاز دانش آموزان را برای به کار گیری در فرایند حل مسئله شناسایی کرد و محیطی را ایجاد کرد که دانش آموز را در مواجهه با یک مشتری ،شنونده یا کاربر واقعی قراردهد.
در چنین محیط های که رایانه ها به کار گرفته می شوندتوانایی ها ودانش دانش آموزان که در کلاس های درس ناشناخته مانده است ،بارز وشکوفا می شود.مثلا در یک پروژه ی مربوط به درس ریاضی دانش آموزان خانه های رویایی خود را با رایانه طراحی می کنند و به عنوان یک محقق در ایستگاه های پژوهش مجازی به تحقیق وکاوش وتجربه در باره ی علوم می پردازد .
وقتی دانش آموزان خودشان محصول چند رسانه ای را خلق می کنند ،یاد گیری واقعی رخ می دهد .در این جا فناوری چیزی بیش تر از یک رایانه است .
1.تدکان ولیندا تی بر .ترجمه ی لیلا سلیقه دار . تلفیق فناوری وبرنامه ی درسی .رشد تکنولوژی آموزشی.دی ماه 1386
فاطمه کاظمی