شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی اش ارزنده است ، بلکه از نظر سایر ویژگی های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره ی سبزی های مهم شمرده می شود . علاوه بر پیاز ، سبزی های لیفی ( گیاهان سبز ) نیز ، عوامل عمده ی پیشگیری از سرطان به شمار می آیند ، زیرا از موادی برخوردارند که رشد سرطان را در جانوران متوقف می سازند . همچنین شلغم روغنی ( منداب ) که شلغمی بزرگ و زردرنگ است ، دارای مواد ضد سرطانی است . یکی از این مواد ضد سرطان که در شلغم وجود دارد، « گلوکوسینولیت ها » نام دارند. مطالعات جهانی پیوسته حکایت از این داشته اند که گیاهان سبز ، تند و پربرگ شاید تنها عوامل جلوگیری کننده از بعضی سرطان ها باشند .در ضمن چنین سبزی هایی از کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن و کلروفیل است ، سرشار هستند . هر دوی این مواد ، خاصیت ضد سرطانی دارند . شلغم خوب سه علامت دارد : 1- شلغم باید پر باشد . بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته ومصرف شود، تولید نفخ می کند . 2- پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد . 3- شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید ، درونش روشن و شفاف باشد . بر اساس تحقیقات و بررسی های دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای 35 کیلو کالری انرژی ، 1 گرم پروتئین ، 7 گرم قند ، 2/0 گرم چربی ، 1/1 گرم فیبر ، 45 میلی گرم گوگرد، 280 میلی گرم پتاسیم ، 60 میلی گرم کلسیم ، 36 میلی گرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای 36 کیلو کالری انرژی، 3 گرم پروتئین ، 4/0 گرم چربی ، 5/5 گرم قند ، 2/1 گرم فیبر، 55 میلی گرم گوگرد ، 375 میلی گرم پتاسیم ، 260 میلی گرم کلسیم ، 60 میلی گرم فسفر، 9 میلی گرم سدیم ، 4/2 میلی گرم آهن و 40 میلی گرم ویتامینC است.
دستگاه گوارش پرندگان
مری Esophagus کبدLiver پانکراس Pancreas |
ملاتونین
ملاتونین هورمون مهمی است که توسط غده پینه آل درمغز ترشح می شود. از زمان شناسایی این هورمون درسال 1958 تا به حال مطالعات نشان داده است که ملاتونین هورمونهای دیگری را در بدن تنظیم می کند.
این هورمون ها آهنگ و الگوی 24 ساعته عملکرد و پاسخ های بدن را تنظیم می کنند. آزاد شدن ملاتونیندر اثر تاریکی تحریک و در اثر نور سرکوب می شود بنابراین به تنظیم خواب و بیداری ما کمک می کند.
این ماده همچنین زمان و آزاد شدن هورمونهای جنسی زنانه را تنظیم و کنترل می کند، بر روی دوره های قاعدگی بلوغ و یائسگی تأثیر می گذارد. سطح بالای ملاتونین همچنین مسئول پدیده پیری در بدن است. بچهها دارای بالاترین سطح ملاتونین شبانه هستند، همانطور که سن افزایش می یابد میزان این هورمونکمتر و کمتر می شود بدین معنی که افراد زودتر به خواب می روند و زودتر بیدار می شوند و ممکن است ازاین الگوی بهم ریخته رنج ببرند.
* بیخوابی، ملاتونین باعث اصلاح الگوی خواب در کسانی میشود که از بیخوابی ناشی از سطح پایین ملاتونین رنج می برند (افراد مسن، و بچه هایی که اختلال در الگوی خواب آنها در نتیجة "اوتیسم"، صرع، سندرم داون یا فلج مغزی است).
* سرطان. ملاتونین در پیشگیری و درمان بعضی از سرطان ها مخصوصاً آنهایی که وابسته به هورمون هستند (برای مثال سرطان پستان، سرطان پروستات) و سرطان سلول غیرکوجک ریه مؤثر و مفید است. این مادههمچنین تأثیر مثبت داروهای ضد سرطان (مانند اینترفرون و اینترلوکین -2) را افزایش و عوارضجانبی آنها را کمتر می کند.
* افسردگی. ملاتونین در درمان افسردگی مرتبط با سطح پایین ملاتونین، مفید است. (برای مثال اختلال متأثر....)
* مطالعات مقدماتی نشان می دهد که در درمان مولتیپل اسکلروزیز، بیماری کرونری قلب، صرع، و
پوکی استخوان بعد از یائسگی و پیشگیری از سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار مؤثر است.
حباب ماهی ( Psychrolutes marcidus ) بی شک یکی از زشت ترین و منزجرترین موجودات ساکن آبهاست. این نوع ماهی ها در قسمت های عمیق و دور از سواحل قاره استرالیا و تاسمانی زندگی می کنند.
به خاطر عدم دسترسی به محل زندگی آنها، این نوع ماهی ها به ندرت توسط انسان مشاهده می گردند. حباب ماهی ها در اعماق اقیانوس ها یافت می شوند، به طوری که فشار آب در آنجا چندین بار بیشتر از سطح آب است، معمولا در این عمق از آب کیسه ی هوای ماهی ها به خوبی عمل نمی کند. گوشت این نوع ماهی ها مانند توده ی ژلاتینی است که این ماده چگالی کمتری نسبت به آب دارد. و این خصوصیت منحصر به فرد به حباب ماهی ها این اجازه را می دهد که بدون صرف انرژی نزدیک به کف اقیانوس ها شناور باشند.
کمبود نسبی ماهیچه در حباب ماهی ها نه تنها برای آنها زیان آور نیست بلکه مفید نیز می باشد زیرا آنها را قادر می سازد تا به راحتی موجوداتی که در جلوی آن معلقند را ببلعد.
اما این ماهی ها گهگاهی به دام صیادان ماهی می افتند.
منبع: http://www.thejump.net/id/blobfish.htm
http://filaman.ifm-geomar.de/Summary/SpeciesSummary.php?id=14347
با تشکر از: جوان بیولوژی
موش کور ستاره ای کوچک در کانادا و آمریکای شرقی پیدا شد و این موجود تنها عضو گروه Condylurini و نژاد Condylura است.
موش دماغ ستاره ای (نام علمی: Condylura cristata) موشکور کوچکی است از خانواده کورموشها (Talpidae)، که در شرق کانادا و شمال شرقی آمریکا یافت میشود. این موجود تنها عضو گروه (Condylurini) و نژاد (Condylura) است.
موش کور ستاره ای در زمینهای پست و نم دار زندگی می کند و از بی مهرگان ریز، حشرات دریایی، کرم ها و نرم تنان تغذیه می کند. شناگری ماهریست و قادر است تا در انتهای جویبارها و دریاچه ها به دنبال غذا بگردد. این موجود مانند دیگر موجودات گروه خود به منظور یافتن غذا سطوح کم عمق را حفر کرده و تونلهایی به وجود می آورد که اغلب موجب خروج آبهای زیرزمینی می شود. موش کور ستاره ای روز و شب و حتی در زمستانها نیز فعال است. تونلهای این موجود در میان برف و شنای وی در میان آبهای یخ زده دیده شده است. درمورد زندگی موش کور ستاره ای اطلاعات زادی در دسترس نیست اما به نظر می رسد که به صورت کلونی زندگی می کنند.
بدن موش کور ستاره ای پوشیده از پرهای مشکی- قهوه ای است که آب را به خود جذب نمی کنند، دارای پاهایی بزرگ و سنگین و دمی کلفت و بلند به منظور انبار چربی برای فصل تخم گذاری است. طول جنس نر و بالغ این موجود 15 الی 20 سانتی متر و وزن آن در حدود 55 گرم و دارای 44 دندان است. مشخصه بارز موش کور ستاره ای وجود 22 شاخک گوشتی صورتی رنگ در انتهای بینی اش است که
گمان میرود این شاخکهای بسیار حساس با استفاده از تشخیص جریان الکتریکی در شکار، غذا را شناسایی میکنند. موش ستارهپوزه به تنها 230 میلی ثانیه از شناسایی تا مصرف شکار احتیاج دارد و از این لحاظ سریعترین پستاندار شناخته میشود.
منبع : http://en.wikipedia.org/wiki/Star-nosed_Mole
با تشکر از: جوان بیولوژی